Když jsem se rozhodla udělat na blog něco grilovaného nemohlo i moje zpracování gyros burgeru chybět. Inspirovala jsem se Řeckem a zakomponovala i trochu vlastních nápadů a zakončila to čerstvou zeleninou.
Maso jsem polila omáčkou na způsob tzatziky, ale nedala jsem do ní okurku ani petržel, nevyhnula jsem se, ale pořádné dávce kopru, olivového oleje a trošce česneku.
INGREDIENCE:
4 housky na hamburger
hlávkový salát
700 g krůtí číny
zakysaná smetana
hrst kopru
olivový olej
1 stroužek česneku
sůl, pepř, kmín
- Krůtí činu osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Na rozpálené pánvi orestujeme maso, aby mělo mírně zlatavou barvu. Maso si dáme bokem na talířek a nakrájíme na malé, tenké plátky.
- V misce smícháme smetanu, kopr, 1 lžíci olivového oleje a prolisovaný stroužek česneku.
- Housky opečeme na pánvi, aby byly mírně křupavé. Potřeme je vzniklým dipem, položíme na každou housku pár listů omytého salátu a na plátky nakrájené maso. Hamburger přelijeme vzniklou koprovou omáčkou a přiklopíme druhou půlkou housky.
Vypadá to moc dobře! :)
OdpovědětVymazatmnáááám ty jo .... jediná špatná věc, která je když človek sleduje tvuj blog je, že mu pořád dělaš chutě :D
OdpovědětVymazatmnam hned by som si dala!
OdpovědětVymazatPozyvam na koncoletnu prirodnu Skin in Blossom giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/08/koncoletna-skin-in-blossom-giveaway.html