Co jsem, ale dělala poprvé byla omáčka. Neuvěřitelně se mi k rybě hodila a tak to určitě není poprvé co jsem ji udělala.
INGREDIENCE:
2 filety z lososa
1 velká hrst rozmarýnu
sůl, pepř, olivový olej
300 g fazolových lusku
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g brambor
1 lžíce másla
1 sklenice bílého vína
- Lososa očistíme, osolíme a opepříme. Přidáme olivový olej a rozmarýn a odložíme do lednice, aby se chutě mohli spojit.
- Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka. Předáme do zapékací mísy, okořeníme (sůl, pepř, kmín), mírně podlijeme vodou a dáme do trouby.
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme zmražené fazolové lusky a 10 minut pomalu dusíme. Osolíme, opepříme a a necháme znovu pomalu dusit pod pokličkou.
- Na rozpálené pánvi osmažíme lososa z obou stran a pár minut ho necháme odležet.
- Rybu položíme bokem na talířek a do pánve přidáme lžící másla. Až se máslo rozpustí přilijeme sklenici vína a necháme mírně pobublávat. Omáčka by neměla přesáhnout bodu varu.
- Po té všechny složky jídla spojíme, přelijeme omáčkou a podáváme.
miluju lososa.. a tohle vypada fakt super dobře :)
OdpovědětVymazatmáš nádherné fotky! :)
OdpovědětVymazattak to moc děkuju
VymazatVypadá to moc dobře :)
OdpovědětVymazatWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovědětVymazat