DOMÁCÍ BYLINKOVÁ MAJONÉZA:
3 žloutky
4 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
citronová štáva
hrst estragonových nebo petrželových lístků
sůl, pepř
- žloutky, pokojové teploty, mixujeme do pěny. Pomalu a za stálého míchání po kapkách přiléváme olej. Přimícháme hořčici, sůl, pepř, citronovou štávu a na nudličky nakrájené bylinky.
- Vhodný ke grilovaným mořským plodům.
- Samozřejmě, můžeme koupit hotovou majonézu a přimíchat bylinky.
250 g bílého jogurtu (řeckého typu- tzn. čím hustší, tím lepší)
1 lžička kari
2 lžíce majonézy
1 svazek jarní cibulky
špetka soli a pepře
- Jogurt smícháme s majonézou, ochutíme kari a přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Ozdobte troškou zbylou cibulky a posypte solí a pepřem a troškou kari nebo kurkumy.
- Dip necháme na půl hodiny v lednici.
- Dip se hodí ke grilovaným masům, houbám, bramborám nebo grilované zelenině.
150 ml zakysané smetany
3 prolisované stroužky česneku
sezamová semínka
limetková kůra
sůl
- Do zakysané smetany vmícháme prolisovaný česnek a sůl. Nastrouháme limetkovou kůru a opražená sezamová semínka.
- Hodí se k čerstvě i grilované zelenině a ke kebabu. .
Super tipy! :) U nás je nejoblíbenější vše s česnekem takže by asi zvítězil třetí dip :)
OdpovědětVymazattaky mi nejvíc chutna všechno s česnekem :D i kdyz okolí pak asi nesouhlasí :D
VymazatMně se líbí ta bylinková majonéza :D už jak jsem si ten recept jsem si řikala že to mužu zkratit tak že koupim majonezu a primicham bylinky a ty jsi to tam pak napsala :D :D
OdpovědětVymazattak ty se mi moc líbí, vypadají skvěle, někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatkonečně to budu dělat líp než doposud :)
OdpovědětVymazat