Po prozkoumání ledničky, jsem objevila ingredience přesně na bolonské špagety, ale řekla jsem si, že můžu udělat nějakou změnu a maso jsem udělala ve formě kuliček.
Zajímala mě, ale jedna věc, kterou jsem se snažila vyčíst na internetu. "Vaří se masové kuličky v omáčce, nebo se připravují zvlašt?". Co recept, to jiný názor a tak jsem tam kuličky prostě vhodila a čekala na výsledek. Omáčka se od masa mírně obarvila a dochutila, takže já bych asi doporučila vařit kuličky v omáčce.
*vím, že jsem na fotce nepoužila skleničku na víno :D, ale zrovna jsme doma žádné jiné neměly. Tak se omlouvám :D.
*vím, že jsem na fotce nepoužila skleničku na víno :D, ale zrovna jsme doma žádné jiné neměly. Tak se omlouvám :D.
INGREDIENCE:
1 balíček špaget
2 konzervy krájených rajčat
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
1 hrst čerstvé bazalky
třtinový cukr
500 g mletého masa
1 vejce
50 g strouhaného sýru
- Mleté maso v míse smícháme s vejcem, sýrem, solí a pepřem. Uděláme kuličky, které se odložíme bokem na talířek.
- Do vroucí osolené vody přidáme špagety a vaříme podle instrukcí na obalu.
- Na rozpálenou pánev dáme trochu olivového oleje a 2 stroužky česneku. Až bude česnek mírně opečený, přidáme 2 konzervy rajčat a trochu vody.
- Omáčku osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci cukru a hrst bazalky. Vaříme asi 7 minut.
- Po sedmi minutách do omáčky opatrně vložíme masové kuličky, které by se měli vařit společně s omáčkou asi 10-13 minut, aby nebyly uvnitř syrové.
Mńam, vypadají skvěle ! :) Před chvíli jsem si opsala půlku tvých receptů, hlavně sladký, takže v nejbližší době musím všechno vyzkoušet ! :D :)
OdpovědětVymazatTak to je super :D klidně mi mužeš poslat fotky na fb blogu (epic food time) a já je tam pak zveřejním :D
VymazatAž se konečně "dokopu" ke sporáku, určitě fotky pošlu :)
VymazatTo je přesně věc, nad kterou jsem taky přemýšlela :D
OdpovědětVymazat