V časopisu se nacházel i tento recept. Hned mě zaujal a rozhodla jsem se ho u nejbližší příležitosti vyzkoušet. Nejbližší příležitost byla dneska a slaný francouzský koláč dopadl výborně. Z pekáčku zmizel už za 3 hodiny a já mohla hned začít dělat další.
Dala jsem rajčata jen nahoru, ale asi bych jich doporučila použit víc, protože lučina není až tak výrazná a quiche tím pádem nebude mdlý.
INGREDINECE:
280 g hladké mouky
160 g másla
8 lžic studené vody
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 rajčata
4 vejce
300 g lučiny
čerstvá bazalka nebo majoránka
- Mouku se solí dáme do mísy s na kousky nakrájeným máslem. Zpracujeme až bude těsto připomínat drobenku a po lžičkách přidáme studenou vodu. Těsto vypracujeme a na půl hodiny necháme vychladit do lednice.
- Lučinu smícháme s vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rajčata nakrájíme na tenké kolečka a odložíme si je bokem na talířek.
- Těsto vyválíme a dáme do formy. Na těsto nalijeme připravenou směs z lučiny a vajec a nahoru vyskládáme tence nakrájené rajčata. Posypeme nahrubo nakrájenými bylinkami a dáme na 20-25 minut do předehřáté trouby.
Vypadá skvěle, a i když jsem poslední dobou strašně líná, prostě ho musím vyzkoušet ! :)
OdpovědětVymazat:D :D :D je to opravdu jednoduché :D
OdpovědětVymazattak to vypadá opravdu skvěle :)
OdpovědětVymazatDěkuju :)
OdpovědětVymazatvypadá to dobře :)
OdpovědětVymazatVypadá to moc dobře :)
OdpovědětVymazattvuj prvni quiche? nebo na ne mas tady vice receptu? libi se mi, ze neni narocny na suroviny :)
OdpovědětVymazatprvni quiche to není, ale tady na blogu mám jen jeden recept ... ale určitě ne poslední
Vymazat