Hned jak jsem brokolici rozmixovala, tak začala tak strašně smrdět, až jsem si říkala, že to opravdu nebyl dobrý nápad, ale vytrvala jsem a pokračovala ve vaření.
V konečném výsledku, karbanátky vzhledově vypadaly jako masové, ale po rozkrojení a ochutnání byla, překvapivě, cítit brokolice. Chutově, ale byly karbanátky opravdu dobré a třeba s uvařenými bramborami by se to hodilo na nějaký jednoduchý, rychlý a levný oběd bez masa.
INGREDIENCE:
600 g brokolice
4 vejce (žloutky a bílky zvlášt)
150 g tvarohu
strouhanka
sůl, pepř
4 stroužky česneku
1 malá cibule
- Brokolici, česnek a cibuli rozmixujeme v mixeru. Přidáme 4 žloutky, tvaroh, sůl, pepř a vše společně promícháme. Strouhanku přidáme podle potřeby tak, aby byla směs dost tuhá a my mohli pohodlně tvořit karbanátky.
- V míse vyšleháme sníh a opatrně přimícháme k brokolicové směsi.
- Tvoříme karbanátky, které položíme na vymazaný plech. Než dáme karbanátky do trouby, pomažeme je olivovým olejem.
- Pečeme v předehřátě troubě 25 až 30 minut. V polovině pečení je obrátíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat