čtvrtek 11. září 2014

Sojovo-medové křidýlka

Dneska dostal můj mladší brácha chut na nějaké dobré maso. Nejdřív jsem chtěla klasicky upéct kuře, ale pak mě napadlo, proč to neudělat nějak zvláštně? Našla jsem si recept, který jsem kdysi dělala podle jednoho časopisu.
Nejvíc se mi na tomto receptu líbí spojení slané sojové omáčky a sladkého medu, aby byly křidýlka upečené dozlatova přidala jsem k medu i rozpuštěné máslo, které chutě zjemnilo a propojilo a hlavně mírně zahustilo omáčku, která se nám díky podlévání masa udělala.
Když křídla jíte, marináda se vám mírně lepí na prsty a tak si je pořád dokola olizujete a nemůžete přestat jíst dokud není všechno pryč (vlastní zkušenost).





INGREDIENCE:
1 kg kuřecích křídel
4 cm zázvoru
5 stroužků česneku
sojová omáčka
4 lžíce medu
2 cm másla
sezamová semínka

  1. Křidýlka očistíme a omyjeme. 
  2. V misce smícháme sojovou omáčku, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Smícháme s masem a pečeme asi 20 minut
  3. Do ted už prázdné misky si dáme med, rozpuštěné máslo a sojovou omáčku. Každých 10 minut potřeme křidélka, dokud nebudou upečené dozlatova. 
  4. Podáváme posypané sezamovými semínky.







5 komentářů:

  1. Mňam vypadá to skvěle a muselo to i skvěle chutnat :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá opravdu dobře, uplně si to umím představit jako chutovku k hokeji nebo k fotbalu

    OdpovědětVymazat
  3. :D Lepí se to na prsty a vy to musite pořád olizovat ... to mě fakt rozesmálo ale vypadá to nehorazně dobře a zkusim to hned dneska ale s jenom s kuřecími stehny ... křidýlka nemáme

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, miluju kuřecí maso! určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to vypadá moc dobře! :) Rozhodně to musím vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat