Nejvíc se mi na tomto receptu líbí spojení slané sojové omáčky a sladkého medu, aby byly křidýlka upečené dozlatova přidala jsem k medu i rozpuštěné máslo, které chutě zjemnilo a propojilo a hlavně mírně zahustilo omáčku, která se nám díky podlévání masa udělala.
Když křídla jíte, marináda se vám mírně lepí na prsty a tak si je pořád dokola olizujete a nemůžete přestat jíst dokud není všechno pryč (vlastní zkušenost).
INGREDIENCE:
1 kg kuřecích křídel
4 cm zázvoru
5 stroužků česneku
sojová omáčka
4 lžíce medu
2 cm másla
sezamová semínka
- Křidýlka očistíme a omyjeme.
- V misce smícháme sojovou omáčku, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Smícháme s masem a pečeme asi 20 minut
- Do ted už prázdné misky si dáme med, rozpuštěné máslo a sojovou omáčku. Každých 10 minut potřeme křidélka, dokud nebudou upečené dozlatova.
- Podáváme posypané sezamovými semínky.
Mňam vypadá to skvěle a muselo to i skvěle chutnat :)
OdpovědětVymazathttp://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/
Tak to vypadá opravdu dobře, uplně si to umím představit jako chutovku k hokeji nebo k fotbalu
OdpovědětVymazat:D Lepí se to na prsty a vy to musite pořád olizovat ... to mě fakt rozesmálo ale vypadá to nehorazně dobře a zkusim to hned dneska ale s jenom s kuřecími stehny ... křidýlka nemáme
OdpovědětVymazatMňam, miluju kuřecí maso! určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatTak to vypadá moc dobře! :) Rozhodně to musím vyzkoušet!
OdpovědětVymazat