čtvrtek 4. září 2014

Luxusní horká čokoláda

Dny se zkracují, noci prodlužují. Rána bývají chladná a každý z nás si začíná uvědomovat, že léto končí a nastupuje podzim.
Horkou čokoládou jsem začala éru podzimních a zimních receptů, které ted budou na blogu převažovat a taky trochu oslavila první použití těchto super hrníčků s názvem mého blogu, které jsem si koupila (hrníčky a další nádobí jsem zakoupila zde ---->  https://www.facebook.com/EmaMamisu?fref=ts ).
Horkou čokoládu můžeme dělat dvěma způsoby. Bud smíchat kakao a další ingredience a vše zalít horkou vodou, nebo rozpustit tabulku čokolády s mlékem. Já si pro dnešek vybrala druhou možnost a hodně jsme si doma pochutnali.






INGREDIENCE:
1 tabulka čokolády
2 hrnky horkého mléka
ingredience podle vlastního uvážení (bod 4)

5 KROKŮ PRO PŘÍPRAVY VYNIKAJÍCÍ ČOKOLÁDY:

1. SPRÁVNÝ VÝBĚR ČOKOLÁDY- Já používám 1 mléčnou a jednu hořkou čokoládu. Pokud bychom, ale chtěli jenom hořkou doporučuji nějakou kvalitní s vysokým obsahem kakaa (aspon 60%).

2. PŘIPRAVTE ČOKOLÁDU- Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do menšího hrnce. Zahřívejte na mírném ohni a pořád míchejte, aby se čokoláda nepřichytila.
Aby byla čokoláda dobrá, nebyla přehnaně sladká a přesto hustá, měli bychom se držet poměru 1:2 ( 1 tabulka čokolády a 2 hrnky mléka). Přiléváme po troškách.

3. STÁLÉ MÍCHÁNÍ- Dokud nebude v čokoládě dost mléka, měli bychom ji pořád míchat nebo se může přichytit.

4. PŘIDEJTE INGREDIENCE- Aby byla čokoláda opravdu luxusní můžeme přidat pár tajných ingrediencí jako například vanilku, špetku soli, chilli, likér nebo směs koření (hřebíček, skořice a znovu vanilka)

5. SERVÍROVÁNÍ- Čokoládu nalijeme do hrníčků a podáváme. Pro "fajnšmekry" můžeme čokoládu ozdobit lžící vyšlehané smetany ke šlehání.








3 komentáře:

  1. ohhh tak tu si udělám taky! v zimě miluji popíjení horké čokolády u krbu, když venku sněží :)

    OdpovědětVymazat
  2. No to je paráda ! :) Určitě to musím zkusit, protože to vypadá úžasně :) A ten hrníček..Luxusní ! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to skvěle a ten hrníček je úžasný!:-)
    www.passengersmaniac.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat