Hub jsme našli celkem dost, ale hodně málo jich prošlo pod zkušeným okem ve předu jdoucího Mária, který většinu hub vyloučil jako nejedlou, jedovatou, zkaženou nebo prostě jenom, blbě vypadající. I přesto jsme něco z lesa přinesli a z toho zbytku jsme si připravili opravdu dobrou smaženici, která nás, kupodivu, neotrávila.
INGREDIENCE:
300 g různých hub
3 vejce
sůl, pepř, kmín
1 cibule
1 lžíce másla
1 hrst pažitky
- Houby očistíme a nožíkem odkrojíme škaredé částí, ale neomýváme vodou!
- Cibuli nakrájíme na jemno a restujeme na másle dokud nezesklovatí, přidáme houby, kmín a necháme pod pokličkou dusit, dokud hřiby nepustí štávu (nepodléváme vodou!!).
- Poté necháme houby vařit pár minut bez pokličky, aby se přebytečná voda odpařila. Přidáme vyšlehaná vejce, sůl a pepř.
- Vejce pravidelně mícháme, aby se smaženice nepřipálila. Podáváme s čerstvým chlebem a pažitkou.
Smaženici mám moc ráda a ta tvoje taky vypadá moc dobře! :)
OdpovědětVymazat