sobota 6. září 2014

Houbová smaženice

Dneska jsme si s kamarády udělali menší výlet do lesa. Podle mého názoru jsme byli opravdu vtipně vypadající trojka. Postu, vůdce skupiny se chytil můj kamarád Mário, který byl asi jako jediný z nás opravdu oblečený a připraveny do lesa, já osobně šla vždy jako druhá s batohem, nožíkem a fotákem, abych mohla dokumentovat celou výpravu, kterou jsme se rozhodli podniknout. Jako poslední byl kocovinou zmožený poslední člen skupiny, Dája.
Hub jsme našli celkem dost, ale hodně málo jich prošlo pod zkušeným okem ve předu jdoucího Mária, který většinu hub vyloučil jako nejedlou, jedovatou, zkaženou nebo prostě jenom, blbě vypadající. I přesto jsme něco z lesa přinesli a z toho zbytku jsme si připravili opravdu dobrou smaženici, která nás, kupodivu, neotrávila.






INGREDIENCE:
300 g různých hub
3 vejce
sůl, pepř, kmín
1 cibule
1 lžíce másla
1 hrst pažitky

  1. Houby očistíme a nožíkem odkrojíme škaredé částí, ale neomýváme vodou!
  2. Cibuli nakrájíme na jemno a restujeme na másle dokud nezesklovatí, přidáme houby, kmín a necháme pod pokličkou dusit, dokud hřiby nepustí štávu (nepodléváme vodou!!). 
  3. Poté necháme houby vařit pár minut bez pokličky, aby se přebytečná voda odpařila. Přidáme vyšlehaná vejce, sůl a pepř. 
  4. Vejce pravidelně mícháme, aby se smaženice nepřipálila. Podáváme s čerstvým chlebem a pažitkou. 




1 komentář: