Já z něj ale udělala karbanátky. Recept na ně mám od mamčiny kamarádky, která je doma dělá už dlouho a vřele mi je doporučovala jako rychlou večeři nebo lehký oběd.
Moc jsem od toho nečekala, ale opravdu mi zachutnaly a dokonce si dal i můj mladší brácha, který málokdy jí něco kde není maso. S rozpečeným sýrem, hned po usmažení jsou podle mého názoru nejlepší.
Takže určitě zkuste a napište svůj názor nebo pošlete fotku na fb blogu.
INGREDIENCE:
1 velký nebo 2 malé patizony
300 g nastrouhaného sýra (eidam)
1 vejce
sůl, pepř
3-4 lžíce hrubé mouky
hrst bazalkových listů
strouhanka
olej na smažení
- Patizon oloupeme a na struhadle nahrubo nastrouháme. Patizon má v sobě velké množství vody, kterou musíme dostat pryč, proto nastrouhaný patizon zabalíme do úterky a vodu vymačkáme.
- K osušenému a nastrouhanému patizonu přidáme vejce, sůl, pepř, nastrouhaný sýr, na jemno nastrouhanou bazalku a hrubou mouku. Zpracujeme v těsto, které musí být natolik pevné, abychom z něj mohli tvořit karbanátky, které se nerozpadají. Můžeme přidat, podle potřeby, hrubou mouku.
- Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
Mňam, mňam, mňam, vypadají skvěle :)
OdpovědětVymazatWelcome!♥Reviews everywhere
Vypadají skvěle :) Patizony jsem ještě nikdy nejedla :)
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle! Víc, víc vege jídel :).
OdpovědětVymazat