pátek 22. srpna 2014

Restaurace u řeky

Je to asi měsíc zpátky, kdy jsem byla s mamkou, strejdou a jeho kamarádkou v této nové restauraci v centru Ostravy. Sama musím uznat, že jsem kolem ní šla mnohokrát, ale nikdy jsem si nevšimla, že je to právě restaurace.
K menší, cihlové budově ve které se již dříve zminované zařízení nachází, patří i přilehlé parkoviště, takže kdo by byl autem, nemusí se bát, že by v centru nezaparkoval.



Vnitřek restaurace je zařízen velice moderně. Cihlové zdi, tmavý nábytek a v parných letních dnech i klimatizace. Celý prostor je rozdělen na kuřácký a nekuřácký, můžeme si zde pronajmout salonek na rodinné oslavy nebo pracovní akce. Pro rodiny s dětmi je tu i dětský koutek, kde si můžete své děti odložit a vychutnat si povídání s přáteli nebo dobré jídlo. 

Interieru dominuje velké skleněné akvárium se pstruhy. Tím se dostávám k něčemu co je pro restauraci u řeky typické.








Když si z jídelníčku vyberete pstruha, kterého tam můžeme najít hned na několik způsobů, můžete být na 100% přesvědčeni o tom, že bude čerstvý. Proč jsem si tímhle tvrzením tak jistá? Protože ho přímo před vámi vyloví z velkého skleněného akvária.
V jednu chvíli jsem vážně přemýšlela o tom, jak asi obsluha nebo majitel restaurace zareagují, když hrdě pronesete, že si svého pstruha chcete vylovit sami a nebo budete trvat na tom, že chcete jen "toho" a žádný jiný, prostě nepřipadá v úvahu. Už při sledování výlovu pstruhů jsem si uvědomila, že by vám to nejspíš nedovolili, protože at to vypadá sebevíc jednoduše, pstruzi jakoby tušili, že když se k ním blíží "ten chlap se sítkou" skončí na pánvičce s bylinkami a bez boje se opravdu nevzdávají.
Kromě ryb si můžeme vybrat z velkého množství steaků, grilovaných nebo pečených mas, těstovin, salátů a polévek.










Kapitola sama o sobě jsou samozřejmě deserty. Kromě čokoládového suflé s višnovým coulis, lívanečků s citronovým tvarohem a javorovým sirupem nebo jahod s čokoládovou zmrzlinou zde najdeme i další specialitu podniku. Horké maliny v domácím mandlovém košíčku s vanilkovou zmrzlinou. Co je na tom tak speciální? Mandlový košíček. Recept na něj si kuchař sám vymyslel a dobře ho tají.
Mně těsto trochu připomínalo linecké s mandlemi, ale určitě klobouk dolů kuchaři a snad vymyslí takových novinek víc.



Restauraci jako takovou bych určitě doporučila, protože je to jeden velký gastro zážitek, který si nesmíte nechat ujít. Pohodová obsluha, která se vám bude snažit ve všem vyhovět, příjemná atmosféra a perfektní jídlo. To jsou přesně ty 3 P, které dnešní restaurace potřebuje.

http://restauraceureky.cz/jidelni-listek


4 komentáře: