středa 20. srpna 2014

Quiche s lučinou a rajčaty

Jednoho dne jsem tak v poklidu nakupovala v Albertu, frčela jsem s vozíkem mezi regály a zničeho nic jsem narazila na časopis s recepty, který vydával samotný řetězec prodejen Albert.
V časopisu se nacházel i tento recept. Hned mě zaujal a rozhodla jsem se ho u nejbližší příležitosti vyzkoušet. Nejbližší příležitost byla dneska a slaný francouzský koláč dopadl výborně. Z pekáčku zmizel už za 3 hodiny a já mohla hned začít dělat další.
Dala jsem rajčata jen nahoru, ale asi bych jich doporučila použit víc, protože lučina není až tak výrazná a quiche tím pádem nebude mdlý.




INGREDINECE:
280 g hladké mouky
160 g másla
8 lžic studené vody
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 rajčata
4 vejce
300 g lučiny
čerstvá bazalka nebo majoránka

  1. Mouku se solí dáme do mísy s na kousky nakrájeným máslem. Zpracujeme až bude těsto připomínat drobenku a po lžičkách přidáme studenou vodu. Těsto vypracujeme a na půl hodiny necháme vychladit do lednice. 
  2. Lučinu smícháme s vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rajčata nakrájíme na tenké kolečka a odložíme si je bokem na talířek.
  3. Těsto vyválíme a dáme do formy. Na těsto nalijeme připravenou směs z lučiny a vajec a nahoru vyskládáme tence nakrájené rajčata. Posypeme nahrubo nakrájenými bylinkami a dáme na 20-25 minut do předehřáté trouby.










8 komentářů:

  1. Vypadá skvěle, a i když jsem poslední dobou strašně líná, prostě ho musím vyzkoušet ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. :D :D :D je to opravdu jednoduché :D

    OdpovědětVymazat
  3. tak to vypadá opravdu skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  4. tvuj prvni quiche? nebo na ne mas tady vice receptu? libi se mi, ze neni narocny na suroviny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prvni quiche to není, ale tady na blogu mám jen jeden recept ... ale určitě ne poslední

      Vymazat