středa 27. srpna 2014

Gyros burger

Asi před osmi lety jsme s bráchou objevili malé asijské bistro, v jednom obchodním domě v Ostravě. Pravidelně jsme tam chodili s kamarádkami o odpolední pauze na gyros burger za 25 korun nebo s bráchou na rychlou večeři, když se mamce nechtělo vařit.
Když jsem se rozhodla udělat na blog něco grilovaného nemohlo i moje zpracování gyros burgeru chybět. Inspirovala jsem se Řeckem a zakomponovala i trochu vlastních nápadů a zakončila to čerstvou zeleninou.
Maso jsem polila omáčkou na způsob tzatziky, ale nedala jsem do ní okurku ani petržel, nevyhnula jsem se, ale pořádné dávce kopru, olivového oleje a trošce česneku.










INGREDIENCE:

4 housky na hamburger
hlávkový salát
700 g krůtí číny
zakysaná smetana
hrst kopru
olivový olej
1 stroužek česneku
sůl, pepř, kmín


  1. Krůtí činu osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Na rozpálené pánvi orestujeme maso, aby mělo mírně zlatavou barvu. Maso si dáme bokem na talířek a nakrájíme na malé, tenké plátky. 
  2. V misce smícháme smetanu, kopr, 1 lžíci olivového oleje a prolisovaný stroužek česneku.
  3. Housky opečeme na pánvi, aby byly mírně křupavé. Potřeme je vzniklým dipem, položíme na každou housku pár listů omytého salátu a na plátky nakrájené maso. Hamburger přelijeme vzniklou koprovou omáčkou a přiklopíme druhou půlkou housky. 





3 komentáře:

  1. mnáááám ty jo .... jediná špatná věc, která je když človek sleduje tvuj blog je, že mu pořád dělaš chutě :D

    OdpovědětVymazat
  2. mnam hned by som si dala!

    Pozyvam na koncoletnu prirodnu Skin in Blossom giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/08/koncoletna-skin-in-blossom-giveaway.html

    OdpovědětVymazat