středa 24. září 2014

Pravý marocký čaj

Asi před rokem přivezl můj otec stříbrnou, marockou soupravu na čaj. Mamka ji používala spíš jako dekoraci do obýváku, ale já vždycky toužila ji použít a ve stříbrných konvicích uvařit dobrý, marocký čaj.
K soupravě jsem ale bohužel neměla speciální marocké, čajové skleničky a s děláním čaje jsem čekala dokud si skleničky nekoupím přes internet nebo v nějaké specializované prodejně. Dneska jsem ale na něj dostala takovou chuť, že jsem se vykašlala na skleničky a pustila se do jednoduché přípravy marockého čaje.
Postup je jednoduchý. Jediná zapeklitá věc je asi samotné nalévání čaje do skleniček, protože se čaj nalévá z výšky od půl do jednoho metru.
Po ochutnání jsem ihned poznala, že je to vlastně čaj, který se v čajovnách označuje jako "Tuareg" je sladký a díky spojení máty a zeleného čaje má osvěžující chuť. Pije se převážně vlažný.
Blahodárně působí i na tělo a to antibakteriálními účinky v ústech a celém zažívacím traktu.




INGREDIENCE:
1 lžíce zeleného čaje
1 hrst máty
1/4 hrnku cukru
4 hrnky horké vody



  1. Zelený čaj, mátu a cukr dáme do konvice a vše zalijeme uvařenou horkou vodou. Necháme louhovat asi 20 minut. 
  • V tomto poměru je čaj dost silný a ne každý má rád takto výrazné chutě, proto můžeme přidat víc vody nebo cukru.
  • Čaj naléváme z výšky. 








5 komentářů:

  1. Miluju čaje, jakékoliv, takže tenhle bych si taky klidně dala :) Ale ještě jsem ho asi neměla.

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju tuarega :)
    Doma si ho děláme docela často, jen si ho nesladím tolik jako v čajovnách, občas mám pocit, že cukr přebíjí chuť celého čaje :(

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju zelený čaj! :) Tenhle bych určitě ráda ochutnala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je pecka! Tento caj si davam pokazde v cajovne, ale dosud jsem nevedela, jak se pripravuje. Dekuji ti za recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já našla recept a až po ochutnání jsem zjístila že to je vlastně Tuareg :D

      Vymazat