pondělí 15. září 2014

"Podpultovky" ve fast foodech- Jaká je realita?

Rozhodla jsem se na blog sem tam napsat i nějaký článek, abyste si mohli občas i něco přečíst a já si zase procvičila gramatiku a sloh. Z toho vyplývá pro obě strany výhodná spolupráce, tedy symbioza.

Takže, co znamená termín podpultovky asi vysvětlovat nemusím, ale přiblížit by jsme si mohli tento termín v restauracích, fast foodech a kavárnách, které do české republiky přišly nejčastěji z Ameriky. 
V době krize, jak je asi všem známo, mají lidé méně peněz a vybírají si kde a jak je utratit. Také se rozšířilo plno programů za boj proti obezitě a podporu zdravého životního stylu a fast foody pomalu, ale jistě ztrácí svou oblibu. Rychlé občerstvení se ale nevzdá jen tak lehce a vymyslelo něco, o čem jsou informování jen pravidelní návštěvníci těchto restaurací. Tím něco, myslím již dříve zminované podpultové zboží. 

V každé restauraci nabízí něco jiného a abychom si to mohli dobře představit můžeme si ukázat pár příkladů o čem vlastně celý článek je:








McDONALD´S : V mekáči můžeme najít hamburger pod názvem Země, moře, vzduch. Jedná se o Bic Mac plněný placičkami ze sendvičů Filet-O-Fish a McChicken. Když budete mít chutˇ na něco sladkého můžeme si objednat tzv. McCrepe nebo-li teplý koláč plněný jogurtem, musli a sirupem podle vlastního výběru. Do třetice si můžeme dát McGriddle ve kterém najdeme smaženou kuřecí placku v sirupem namazané housce. 

BURGER KING: V burger kingu není tak velký výběr jako v McDonaldu, ale dát si tam můžeme Rodeo burger, což je vlastně cheeseburger s cibulovými kroužky a barbecue omáčkou a jako přílohu Frings nebo-li porci hranolků a cibulových kroužků.

STARBUCKS: Pro kafeholiky je zde nabídka od starbucksu, kde si na kocovinu nebo probuzení po ránu můžeme dát tzv. tekutý kokain, který se skládá z čtyř dávek espressa a čtyř dávek sirupu z bílé čokolády. Dále mají v podpultové nabídce Koláčové Frappuccino ve kterém najdeme standardní vanilkové Frappuccino s extra porcí vanilky a mandlové chuti. 
Starbucks je známí svou kávou do které si můžeme vybrat a přidat z mnoha druhů sirupů, příchutí a vůní, proto kdo má rád čokoládu musí vyzkoušet Nutella nápoj, který je vyroben z standardní kávy s extra porcí čokoládového a oříškového sirupu a karamelu. 

Co mě ale jednoznačně pobavilo? Speciální kuřecí sendvič, který dostal od amerických zákazníků přezdívku McGangbang burger - kuřecí burger mezi dvěma cheeseburgery. 

V české republice žádné podpultové zboží k dostání zatím není. Ale protože se, poslední dobou, ve světě ujal trend "opič se po Americe raz, dva, tři, tedˇ" je podle mě jen otázkou času, kdy půjdeme culící se do McDonaldu a budeme potichu šeptat prodavači u poklady, že chceme gangbang burger a pak ho půjdeme zapít do Starbucks tekutým kokainem. 

Jaký je váš názor na fast foody a podpultové zboží?? Já se v článku snažila vyhnout osobním názorům, ale o to víc se můžeme rozepsat v komentářích. 

8 komentářů:

  1. Pěkný článek , všichni víme, jaké mají fastfoody vliv na naše zdraví, ale pokud jde o výjimečnou situaci,proč ne :) A podpultové zboží se k nám jistě brzy dostane také :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý článek. Já se fastfoodům vyhýbám, když si dám dvakrát za rok něco v mekáči nebo KFC, tak to už je skoro svátek :D Jsou to pro mě zbytečné kalorie navíc :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. popravdě, škoda že to není i v česku já do mekače celkem chodím ale jako sportovec si to muzu dovolit moje gastro schopností konči u špaget s kečupem tak že kdybych si měl objednat někde gangbang burger jdu do toho

    OdpovědětVymazat
  4. Moc dobrý článek :) Já fastfoody navštěvuji opravdu jen tak 2x ročně. A je dobře,že takovéto výrobky nejsou u nás zatím dostupné

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek. Já chodím do Mekáče nebo KFC občas s přítelem, hrozně nás to baví, i když je to nezdravé. Většinou si toho nakoupíme fakt hodně a pak zastavíme někde na poli, povídáme si a užíváme si fast food :) ale když nejsem s ním, tak jsem pořád jen na zdravé stravě :) a Starbucks nemusím ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla kamarádku, která miluje mekáč a musela tam jít prostě minimálně jednou týdně, vždycky mě přemlouvala at jdu sní a někdy jsem fakt šla, ale jen do te doby než jsem okusila takové ty spirálovité hranolky (které se dělají zjednodušeně tak, že osmaží bramborovou kaši) a bylo mi celý víkend tak blbě, že ted když jen citím vůní něčeho podobného hned se mi dělá zle :D a to je můj zážitek s mekáčem, ale popravdě kdyby se něco takového prodávalo i u nas třeba ve starbucksu tak bych si určitě zkusila jít si to koupit.... Ale zase když si vezmeme takový tekutý kokain, který by v Americe stál pár dolarů u nás by ho podle mě dávali i za 300 ....

    OdpovědětVymazat
  7. Jako zdravé to určitě není, ale hodně děcek a celkově lidi by tam určitě šlo jen aby to zkusili a řekli by to kamošům, kteří tam třeba normálně nechodí, ale taky by si to šli zkusit .... a tak by se jim zvýšila návštěvnost

    OdpovědětVymazat
  8. jestli budu nekdy v Americe vyzkousiiiiiiiiiim

    OdpovědětVymazat