sobota 27. září 2014

Origami DAY

Tento článek nebude mít s jídlem vůbec nic společného. Dlouho jsem se rozhodovala jestli to tady vůbec psát a nebo se na to vykašlat a pokračovat v receptech. Nakonec jsem sama sebe přesvědčila, že občas neuškodí přečíst si něco a inspirovat se o něčem jiném než o jídle, i když jsme na blogu u vaření.
Dneska ráno jsem přemýšlela o tom, co bych mohla dělat. Nechtělo se mi být doma ani zavřená v nějakém obchodním centru. Chtěla jsem vyjít ven a něco tvořit a proto když jsem omylem klikla na facebookové stránky projektu "papírová Ostrava", sobotní program byl na světě. 
Na internetu jsem si našla návod na origami a ať jsem si myslela, že jsem v ručních pracích celkem zdařilá a troufám si říct, že mi to i vždy celkem šlo, hned po chvilce jsem zjistila, že jsem si ukousla příliš velké sousto. Celou jednu hodinu jsem dělala motýla, který nakonec vypadal spíš jako nedokonalá lodička, proto jsem ihned sestoupila o level niž a začala skládat origami pro začátečníky. 
Když jsem měla asi 30 různých zvířátek vydala jsem se do ulic a ozdobila hned několik stromů a pouličních lamp. 
Nejdéle jsem se ale zdržela u řeky Ostravice, kterou tady u nás v Ostravě máme. S kamarádkou jsme ozdobily starý a seschlý strom barevnými motýlky, takže se hned rozjasnil i když už na něj dopadla podzimní melancholie a větvě měl smutně zkroucené a listy dávno opadané. 
Ne všechny zvířátka se mi povedly, ale nemůžu si odepřít dobrý pocit z práce, kterou jsme dneska odvedly. Myslím že podobný origami den si může udělat každý z nás. S dobrým parťákem je to dokonce i zábava a můžete rozveselit nebo zvelebit místa na které se každý dívá skrz prsty od posprejovaných zastávek po oprýskané omítky domů nebo osamocené stromy u řeky. 








5 komentářů:

  1. wou to je boží :D ten motýl mi připadá spiš jako letadlo :D, ale super fotky a jsi moc hezká a prostě moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné :) Já origami nikdy neuměla skládat :D

    OdpovědětVymazat
  3. To je naprosto úžasný ! :) O tomto projektu jsem už někde četla a musím říct, že je vážně dost dobrej ! :) Líbí se mi tvé fotky ! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Origami jsou super :) Vždycky koukám, co kdo dokáže vytvořit z kousku papíru :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  5. To je tak krásný! Já se tohle skládání nikdy nenaučím, ale někde mám origami růžičku od jednoho kamaráda :)
    .. a small miracle CZ

    OdpovědětVymazat