pátek 29. května 2015

Vegetariánské lasagne se špenátem

Asi jsem zde už jednou psala, že se se svou kamarádkou Nikki snažíme udělat radikální změnu v našem jídelníčku a jeden měsíc si dát na 100 % vegetariánský. Poprvé nás to napadlo někdy před Vánoci, kdy jsme se ale domluvily, že počkáme a začneme až po svátcích, které zakončíme posledním řízkem až do února 2015 ( a můžeme to rovnou počítat jako novoroční předsevzetí).
Co si budeme povídat, dneska je konec května a my jsme pořád nezačaly :D. Abych ale neměla úplně špatný pocit připravila jsem si aspoň bez masou večeři. 


INGREDIENCE (4 porce):
1 lasagne balení
1 cibule
2 stroužky česneku
1 balení mražených špenátových listů / 1 kg čerstvého špenátu
sůl, pepř, kmín
100 g strouhaného sýru
1 konzerva rajčat
5 listů bazalky
1 lžíce třtinového cukru
1 balení mozzarely
olivový olej


  1. Lasagne vaříme al dente* ve vroucí osolené vodě.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji necháme zesklovatět. Přidáme špenát, který mírně podusíme, sůl, pepř, kmín. 
  3. Do dalšího hrnce nalijeme 1 plechovku rajčat a asi 40 ml vlažné vody. Osolíme, opepříme vhodíme čerstvou bazalku a 1 lžíci třtinového cukru. 
  4. Připravíme si zapékací mísu, kterou vyložíme uvařenými těstovinami, zalijeme rajčatovou omáčkou, přidáme uvařený špenát a posypeme strouhaným sýrem. Vše opakujeme dokud nám nedojdou ingredience a tvoříme tedy patra, které jsou pro lasagne typické.
  5. Pečeme v troubě (200 stupňů) asi 20 minut.
  6. Mozzarelu nakrájíme na plátky a dáme na vrch pekáčku, aby se nám sýr na lasagních rozpekl a necháme 5 minut dopéct.
*Al dente je italský výraz pro těstoviny, které nejsou uvařený do měkka, ale už nejsou tvrdé

Lasagne se pečou poměrně rychle, protože jsme si těstoviny předem uvařily, takže nemusíme čekat až změknou. 



Žádné komentáře:

Okomentovat