úterý 11. února 2014

PALAČINKY

Palačinky, sladká klasika pocházející z Francie (LES CREPES). Palačinky můžeme najít jako dezert v každé restauraci a nebo jako jedno z hlavních jídel, pokud si je dáme ve slané, ne však méně známe, verzi.
V obchodech můžeme koupit palačinky v krabičce, které stojí třeba i 40 korun a jediné co v krabičkách je směs mouky, ke které stejně přidáme vejce, mléko atd. Proč si proto neudělat palačinky rovnou od začátku a za nižší cenu?






INGREDIENCE:
120g hladké mouky
300 ml mléka        
1 vejce

   Z jedné dávky těsta uděláme 5-6 palačinek.

Pokud chceme udělat "čokoládové" palačinky můžeme do těsta přidat vrchovatou lžíci kakaa.


  1. Palačinky smažíme na rozpálené pánvi z každé strany. Pokud nemáte speciální pánev na palačinky a musíte na pánev dát něco aby se těsto nepřilepilo doporučuji spíš trošičku másla než olej.












                    TYPY NÁPLNÍ (sladké)

  •  nutela s banánem a oříšky
  • vanilková zmrzlina s karamelem
  • tvaroh s teplými jablky a skořicí
  • pribináček
  • tvaroh s medem a vlašskými ořechy
  • jahody a bílý jogurt
  • med a limetky

                TYPY NÁPLNÍ (slané)
  • šunka a sýr
  • rajčata, mozzarella a bazalka
  • špenát a tofu 
  • špenát a niva
  • žampiony a čedar
  •  vaječina




Žádné komentáře:

Okomentovat