INGREDIENCE
500g kvalitní čokolády
300 ml smetany
8 kusu jahod
100g mletých mandlí
Na těsto:
250g hladké mouky
125g másla
1 lžíce moučkového cukru
- Na těsto dáme do mísy máslo a moučkový cukr, který mírně propracujeme, dokud nebude připomínat drobenku. Potom přilijeme 3-4 lžíce studené vody a propracujeme v těsto, které vytvarujeme do koule a dáme na hodinu do lednice.
- Na mírném ohni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se smetanou
- Troubu si předehřejeme na 180°C . Těsto vyválíme a dáme do předem vymazané formy. Zakryjeme ho pečicím papírem a zasypeme suchými fazolemi nebo rýží (Těsto dáme péct do trouby bez náplně, ale aby se nám nenadzvedlo a zůstalo hezky tenké musíme ho zatížit). Pečeme v troubě asi 12 minut. Potom odstraníme papír i se zátěži a pečeme dalších 8 minut.
- Do předpečeného korpusu vlijeme čokoládu a necháme na kuchynské lince chladit cca 40 minut, pote přidáme jahody a necháme chladit v lednici asi 2 hodiny.
- Nakonec posypeme jahodami.
Žádné komentáře:
Okomentovat