neděle 2. února 2014

Čokoládové suflé

Čokoláda je podle mě jedna z nejlepších věcí na světě. Proč si proto nevychutnat něco tak dobrého jako je čokoládové suflé? Protože se jí za tepla, přijde mi to jako super věc k chladným, zimním večerům.
Suflé není zrovna jednoduché, ale s trochou snahy se zvládne všechno..

INGREDIENCE:
210g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
40g másla + trochu na vymazáni formiček
100g cukru krupice
2 lžíce hladké mouky
3 kusy vajec- žloutky a bílky zvlášť
moučkový cukr na posypání







  1. troubu předehřejte na 180 
  2. Formičky na suflé vymažte máslem a vysypte cukrem 
  3. Čokoládu nalámejte na kusy a nechte pomalu rozpustit ve vodní lázni
  4. V jiné míse utřete žloutky s cukrem a přidejte hladkou mouku. Po promíchání opatrně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu
  5. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně přimíchejte do čokolády 
  6. Směsí naplňte připravené formičky a dejte péct 9-10 minut
HOTOVÉ SUFLÉ POSYPTE MOUČKOVÝM CUKREM A IHNED PODÁVEJTE.











Žádné komentáře:

Okomentovat