pátek 27. března 2015

Francouzské tousty

Jsou to asi dva týdny zpátky co jsem musela zajít pro něco do obchodu a objevila tam kilovou krabičku úžasných velkých červených jahod. Hned co jsem je spatřila začaly se mi v hlavě rýsovat všelijaké nápady a recepty, které bych mohla udělat. Ze všech návrhů vyhrály francouzské tousty s velkou mísou čerstvě nakrájených jahod.
Jak už jsem psala francouzské tousty jsem dělala už celkem dávno, ale až dneska večer jsem se konečně rozhoupala k tomu, abych sem recept na ně konečně dala.
O co vlastně jde? I když se tousty jmenují francouzské nejčastěji je můžeme najít v Americe. Jde o dobrou sladkou snídani nebo svačinu slouženou z toustů, vajec, voňavé skořice a cokoli dalšího od různých druhů ovoce, jogurtu, zakysané smetany nebo zmrzliny.





INGREDIENCE:
10 kusů bílého toustového chleba
4 vejce
100 ml mléka
skořice
máslo



  1. V hlubokém talíři rozmícháme 4 vejce s mlékem a skořicí. 
  2. Toustový chleba namočíme v připravené vajíčkové směsi a smažíme na rozpálené pánvi s máslem dozlatova. 
  3. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.










2 komentáře:

  1. vím práve ze v americe je hodne casto davaji ke slaným věcem napři. vajicka, slanina a francouzský toust (nebo lívance), ale super nápad super fotky

    OdpovědětVymazat
  2. francouszké tousty jsem vzdycky videla jen v televizi dneska jsem je podle tvého receptu udělala a fakt super

    OdpovědětVymazat