Recept jsem udělala znovu a přefotila.
Taky tím chci začít psát nový štítek "Jednohubky a Tapas", který jsem plánovala už několik měsíců a zaměřit se tady na různé jídla na party a oslavy, které mám ráda jak já tak mojí přátelé.
Menší tip: když chcete žampiony použít jako jednohubky, které si na oslavě každý vezme do ruky měli byste se soustředit na to, aby jste vybírali malé žampiony, protože je o hodně jednodušší a samozřejmě pohodlnější dát si jednohubku do pusy najednou a nemuset do ní kousat víckrát. Když ale toto jídlo připravujete jako předkrm, který jíte příborem, můžete si dovolit použít žampiony trochu větší.
12 žampionů
1 cibule
2 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce piva
1 menší hrst tymiánu
1 nožička nějaké ostřejší klobásky
parmazán
- Žampiony očistíme, odstraníme nožičku a vydlabeme vnitřek tak, aby nám vznikl co největší prostor, ale nesmíme porušit klobouček.
- Cibuli a odstraněné nožičky žampionu nakrájíme nadrobno a restujeme na olivovém oleji, přidáme rajčatové pyré, pivo, tymián a kousky klobásky.
- Vychladlou směs dáme do vydlabaných žampionu a pečeme v troubě asi 15 minut.
- Upečené žampiony ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a hoblinkami parmazánu.
Tak to vypadá výborně :) Žampióny jsem takhle ještě nikdy nejedla :)
OdpovědětVymazatŽampiony nejím, ale tohle vypadá báječně :))
OdpovědětVymazatWelcome!♥Reviews everywhere
Plněné žampiony dělávám taky. Hlavně třeba v létě na grilu. Je to super chuťovka :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat