Byt voněl jako asijská restaurace a nakyslá chuť ústřicové omáčky se sladkým třtinovým cukrem a charakteristickou arašídovou chutí vám v puse rozvířila zatím nepoznanou asijskou harmonii.
INGREDIENCE:
500 g kuřecích nebo krůtích kousků
1/2 červené papriky
2 jarní cibulky
2 jarní cibulky
200 g pražených, nesolených arašídů
arašídový nebo sezamový olej
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce ústřicové omáčky
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rýžového octu
10 ml rýžového vína nebo sladkého bílého vína
10 g nastrouhaného zázvoru
3 prolisované stroužky česneku
10 g kukuřičného škrobu
sušené chilli papričky
jasmínová rýže
- Kuřecí kousky omyjeme, osolíme a opepříme. Přidáme lžíci sojové omáčky a trochu kukuřičného škrobu. Maso necháme odležet v lednici.
- Mezitím si v misce smícháme ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, třtinový cukr, kukuřičný škrob a rýžové víno a rýžový ocet.
- Papriku nakrájíme na tenké proužky a jarní cibulku na větší kolečka.
- Na rozpáleném arašídovém oleji dozlatova opečeme maso. Přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a sušené chilli.
- Poté postupně s třicetisekundovými rozestupy přisypeme červenou papriku a jarní cibulku, arašídy a směs, kterou jsme si předtím připravili a odložili a nakonec přidáme cukr,
- Pokud bychom chtěli přidělat víc omáčky, přilijeme vodu a zdvojnásobíme počet všech ingrediencí.
- Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Kung pao děláme doma často :) Recept máme podobný jen nepřidáváme papriku a občas i arašídy. A ta ústřicová omáčka je skvělá kupujeme ji často :)
OdpovědětVymazatZ těch fotek mám úplně hlad :D
OdpovědětVymazatKung pao moc nedělám, ale teď na něj mám vyloženě chuť :3
OdpovědětVymazatMoc se mi líbí tvůj blog, a tak jsem ho u sebe na blogu nominovala na liebster award tag, doufám že se zúčastníš :)
styleandmacarons.blogspot.com