Do prahy je to ale celkem daleko a nemůžu tam za úžasnými bagetami jezdit tak často jak bych chtěla, proto jsem se rozhodla udělat si je i doma.
Bánh Mí je jedno z vietnamských moderních jídel, které tam dnes najdete na každém rohu. Chutě a ingredience se všude liší a je jen na Vás, který stánek s bagetami bude pro vás ten pravý.
V Bánh Mí nejčastěji najdeme vepřové nebo kuřecí maso, ale pro vegetariány je i velice oblíbená forma s tofu s hromadou zeleniny, koření a bylinkami.
Pokud byste chtěli ochutnat pravou chuť Asie můžete zajít do dříve zmíněného bistra Bánh Mí makers a nebo jít jednou za rok na úžasný festival Ochutnej Vietnam v Praze.
INGREDIENCE:
2 francouzské bagety
1 větší kuřecí prso
2 mrkve
1 petržel
okurka
sůl, pepř
česnek
čerstvý zázvor
čerstvý koriandr
med
sojová omáčka
ústřicová omáčka
majonéza
- Mrkev a petržel očistíme nakrájíme na tenké hranolky. V menší pánvi rozehřejeme lžící olivového oleje a mrkev s petrželí rychle orestujeme. Přidáme sůl a pepř a čekáme dokud zelenina nezezlátne ( měla by být měkká, ale stále trochu křupavá).
- Kuřecí maso osolíme a uvaříme ve vodě. Mezitím si v druhé pánvi orestujeme 1 cm čerstvého zázvoru a na plátky nakrájené 2 stroužky česneku. Uvařené maso nakrájíme na kostičky a vhodíme na pánev k zázvoru a česneku. Přidáme 1 lžíci medu, sojové omáčky a ústřicové omáčky, podle potřeby dosolíme a trochu opepříme.
- Bagety rozřízneme a pomažeme majonézou. Dáme do ní na kolečka nakrájenou čerstvou okurku, kuřecí maso, mrkev s petrželkou a nakonec čerstvý koriandr.
Ach ♥ vypadá tak skvěle :)
OdpovědětVymazatIli Libertad
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatAž mi vyhladlo :D Vyzerá to veľmi chutne :)
OdpovědětVymazatWITH GREY WOLF