neděle 30. srpna 2015

Natáčení v MŇAM TV!!?

Někteří z Vás možná ví, že jsem se tento týden zúčastnila natáčení ranního přímého přenosu pořadu ŽIVOT JE FAJN na televizi MŇAM. 
Myslím, že by nebylo od věci napsat sem mé zkušenosti a pocity a všechny kamarády, rodinu a sledovatele blogu tím odkázat rovnou na tento článek :D .



V pondělí odpoledne mi na facebook blogu přišla zpráva, kde mi, pro mě úplně neznámí "kluk", psal jestli by nebylo možné se se mnou telefonicky spojit. Představil se jako dramaturg pořadu Život je fajn na televizní stanicí Mňam TV a navrhl mi, jestli bych neměla zájem zúčastnit se jíž dříve zmíněné relace. Popravdě jsem chvíli přemýšlela jestli si ze mě někdo dělá srandu a nebo je to opravdové, protože dramaturga pořadu jsem si představovala jinak, než jako mladého kluka, který byl o pár let starší než já (je mi 18). 

Po krátké a hlavně rychle domluvě jsme se shodli na tom, že se ve středu 26. dopoledne dostavím do Prahy a představím tam jak svůj blog, tak své kuchařské umění. 
Všechno, ale nešlo tak hladce a bylo pár věcí, které mě překvapily a zarazily. Jedna z nich byla například ta, že i když se jedná o program s jídlem a vařením, v samotném studiu se vařit nesmělo a proto jsem si všechno musela připravit doma a následně přepravit do Prahy. Ve studiu jsem pak z jimi koupených ingrediencí postup zopakovala a pak vyměnila za předpřipravené pokrmy. Protože téma vysílání bylo "DĚTSKÝ SVĚT" a já měla připravit jídlo ve stylu dětské oslavy, rozhodla jsem se pro cup cakes a churros (recepty zde: http://epic-food-time.blogspot.cz/2014/10/churros.html ,http://epic-food-time.blogspot.cz/2014/02/cokoladove-muffiny.html )


Přímý přenos trval celkem 3 hodiny a vystřídalo se v něm opravdu hodně známých i neznámých tváří, které přibližovali divákům svůj postoj k dětem a zkušenosti z oboru, který měli prezentovat. 
 Já osobně jsem ve studiu  byla celou dobu a moderátorka se zamnou jen občas stavila a zeptala se mě znovu co tedy vaříme a jak mi to jde. 
Překvapivě jsem nebyla vůbec nervozní. Celou dobu jsem se snažila si nepřipouštět, že se na mě dívá hromada lidi za televizními obrazovkami, ale soustředila jsem se jen na těch cca 10 ve studiu. 
Mezi lidi, kterým jsem byla neuvěřitelně vděčná za pomoc a podporu patří moje kamarádka Natka, která do Prahy jela se mnou a přidělený asistent Eduard, který mě svou přítomností a jen jednoduchými otázkami jako "Jak to jde?" nebo "Nepotřebuješ něco?" každou přestávku neuvěřitelně uklidňoval. 

A nakonec menší shrnutí. Vstávání ve tři hodiny ráno bylo pro mě absolutně vyčerpávající a neunosné, ale zvládla jsem to a v televizi jsem vypadala jakž takž normálně a hlavně vyspaně. První dvě hodiny natáčení mi uběhly strašně rychle, ale spojit pár ingrediencí v těsto vám nezabere 3 hodiny a proto jsem se po nějaké době začala nudit a modlila se ať už je to všechno zamnou. 
Celkově to ale byla zkušenost dobrá a jsem vděčná za to, že jsem díky blogu mohla zažít tolik věcí a mám teď co vyprávět :D . 

2 komentáře:

  1. Jéé, tak to byla suer příložitost a zážitek :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  2. To mohlo být fakt super. :) Já hrozně rád sleduju na YouTube různé kuchaře a gurmány, kteří vaří nebo naopak ochutnávají. Ale Mňam TV mám taky rád. Škoda, že nabídka Voyo, kterou jsme si teď zaplatili, obsahuje poměrně málo kuchařských programů. Respektive spíše vůbec žádné. :/ To mě mrzí, protože se v tomhle ohledu rád vzdělávám a na Netflix už taky nic nepřidávají.

    OdpovědětVymazat