úterý 28. července 2015

Tortellini s hráškovým pestem

Dneska jsem našla úžasnou stránku pro všechny, kteří občas tápou v tom co si uvařit. Dostanete na výběr ingredience, ze kterých vyberete jenom ty, které se nachází u vás v lednici a sama stránka vám pak vyhledá recepty, které z daných ingrediencí můžete uvařit. (http://myfridgefood.com/)
Mezi mými jídly byly i tortellini se sýrovou omáčkou a to mě inspirovalo k tomu udělat si tortellini, ale tak trochu po svém. 
V jedné kuchařce jsem si našla recept na těstoviny a i mě samotnou překvapilo jak jsou jednoduché. Ze začátku jsem měla strach ze skládání tortellin, ale i to mě za chvilku přešlo a já měla za 15 minut hotovo. 
Jediný háček, který jsem za celou dobu měla, byl v tom, vymyslet správnou náplň do tortellin. Protože jsem od tety dostala domácí hrášek, problém byl rychle vyřešen. Do hráškového pesta jsem přidala i trochu bazalky, protože svým nasládlým nádechem báječně doplňuje sladkou chuť hrášku. 


INGREDIENCE:

tortellini:
125 g hladké mouky
125 g polohrubé mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 vejce

hráškové pesto:
250 g hrášku
1 hrst bazalky
sůl, pepř
1 lžíce másla
1 lžíce olivové oleje
citronová šťáva z půlky citronu


  1. Do misky nasypeme obě mouky a sůl. Přidáme olivový olej, rozklepneme vejce a vše rukou smícháme dokud nám nevznikne nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme 30 minut odležet v lednici. 
  2. Mezitím si připravíme hráškové pesto. Do mixéru dáme hrášek, bazalku, sůl, pepř, máslo, olivový olej a citronovou šťávu. Pesto by mělo získat hezky zelenou barvu a krásnou krémovou konzistenci, pokud se nám bude zdát pesto příliš suché a ingredience nebudou správně propojené, můžeme přidat další lžíci másla. 
  3. Připravené a vychlazené těsto rozválíme na tenkou placku (tortellini se při skládaní mnohokrát ohýbají, proto se snažme těsto opravdu tence rozválet). Kulatým vykrajovátkem o průměru cca 5 cm vykrojíme v těstě kolečka, která si zatím odkládáme bokem na pomoučený povrch. 
  4. Na volnou plochu si připravíme skleničku s vlažnou vodou, mašlovačku, hráškové pesto a čajovou lžičku. 
  5. Půl vykrojeného kolečka potřeme připravenou vlažnou vodou, do středu dáme přiměřenou lžičku hráškového pesta a tvoříme tortellini, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty, nebo dokud nevyplavou na povrch. 
  6. Podáváme s rozpuštěným máslem a parmezánem. 


JAK SKLÁDAT TORTELLINI?





  • Naplněné kolečko přeložíme napůl a špičkami prstů přilepíme obě poloviny k sobě.
  • Nenaplněné okraje zvedneme.
  • Prstem opatrně zatlačíme do středu tortellini a zvednuté okraje vepředu spojíme






















3 komentáře:

  1. Ty jo ... tak to vypadá úžasně ... určitě jdu zkusit, akorát by bylo super dát recepty na více náplní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je fajn nápad :3 ... určitě o tom popřemýšlím :D

      Vymazat
  2. Zkoušel jsem a všechno super :) doporučuji

    OdpovědětVymazat