neděle 29. března 2015

Tvoříme epic food time kalendář

 Dneska to bude poprvé co vás chci informovat o projektu, který společně s pár přáteli chystáme. O co vlastně jde? Jak už jste mohli uhádnout z úvodní fotky chystáme Epic Food Time kalendář pro rok 2016. O několik výtisků proběhne soutěž přímo na blogu nebo na jeho facebookových stránkách. Dneska jsme ale v počátcích celého projektu a jak mě to vlastně napadlo? Co od toho čekám? Proč zrovna kalendář? To vše se dozvíte ve zbytku článku ..




Hodně dlouho jsem přemýšlela jak svůj blog odlišit od stovek jiných food blogu různých lidí, kteří jsou zapálení do vaření stejně jako já. Chtěla jsem udělat soutěž o věc, kterou sama nějak vytvořím (nebo se na jejím ztvárnění budu aspoň podílet) a, která bude mít aspoň něco společného s mým blogem.
Z počátku jsem chtěla udělat sérii fotek v hezkém obalu a odkazem na mé stránky. Nakonec jsem si ale řekla, že se pokusím o něco trochu většího a z pár fotek se stalo fotek 12, které pak budou tvořit základ pro první Epic Food Time kalendář.
V každé fotce chceme ukázat jak může jídlo člověka povzbudit, spojit dvě rozdílné osoby, sblížit vás s rodinou nebo přáteli a nebo ukončit dlouhodobé spory. Samozřejmě bychom se chtěli vynasnažit, aby každá fotografie nesla i lehké prvky měsíce, který má představovat.
Protože plánovaný kalendář není jen o dobrém jídle ale i o lidech a hlavně místech kde si vydatnou snídaní, vynikající oběd nebo snad lehkou večeři můžete vychutnat, ke spolupráci jsme vyzvali i několik kaváren a restaurací a to nejen v Ostravě ale například i v Brně nebo Praze.
Přes všechno co jsem napsala nechci, aby jste s mysleli, že je kalendář jen můj projekt a můj nápad. Celého focení se ujmula slečna fotografka a zároveň má nová kamarádka Kikine, kterou můžete podpořit na jejích facebookových stránkách https://www.facebook.com/kikinephotography?fref=nf&pnref=story. Do pozic modelů a modelek se s chutí pustilo plno mých přátel a nebo jen lidí, které náš projekt nadchl a chtěli nějak pomoct nebo se focení účastnit. S organizací a obvoláváním všech kaváren a podniků mi pomáhají moje dvě dobré kamarádky Karím a Natka.



O každém focení a novinkách z kalendáře vás chci průběžně informovat, proto jsem založila nový štítek/rubriku Kálendář EFT.
První focení by mělo proběhnout o víkendu 11. - 12. 4., takže nám držte palce aby se vše povedlo a těšte na nový článek.

8 komentářů:

  1. Tak to je pecka ! Těším se co z toho vznikne :)

    OdpovědětVymazat
  2. wow a jaké tam budou třeba recepty? a budou ty recepty přimo v kalendaři nebo dam budou ciste jen fotky? Super nápad a těšim se na výsledek určitě nás informuj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chci se snažit o nějaky opravdu originální a netradiční jídla a nebo klasiku v novém moderním podání. Jestli budou recepty přimo v kalendari zatím nevím, ale na blogu budou určitě

      Vymazat
  3. konečně něco originálního (y)

    OdpovědětVymazat
  4. Joo mate se na co tesit Zeny je strasne kreativni clovek takze kalendar bude luxusni:)) Karma:D

    OdpovědětVymazat
  5. Super nápad, moc ti to přeju! :-) Doufám, že pak tu soutěž vyhraju O:-)
    www.passengersmaniac.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat