pátek 27. března 2015

Domácí těstoviny

Včera jsem přišla ze školy a uvědomila si, že jsem na nějakou dobu ztratila úplně zájem o blog. Nemyslím si, že to je něco zvláštního prostě jsem se teď zajímala o úplně jiné věci a projekty o kterých vás budu samozřejmě za pár dnů informovat.
Teď ale k samotnému receptu. Ani nevím co mě to napadlo udělat si domácí těstoviny když jsem neměla tu správnou mouku, strojek na těstoviny a ani nápad na jaký způsob si je udělat. Věděla jsem jen, že mám čas cca hodinu kdy bude ještě dobré světlo na to, abych si mohla jídlo hezky vyfotit.
Těstoviny jsem nakonec nakrájela nožem, z toho vyplývá, že byla každá nudle úplně jiná a normálním špagetám se podobaly jen hodně vzdáleně.
Těsto samo o sobě bylo ale skvělé. Používala se zde jen hladká mouka, kterou mám doma vždycky po ruce, sůl a vejce.
Těstoviny jsem udělala "á la co mám v lednici" a proto nesměla chybět sýrová omáčka z 5 druhů sýru, které jsem doma našla, zbytek na kostičky nakrájené slaniny, hrst žampionů a čerstvá pažitka, kterou mamka koupila den před tím.




INGREDIENCE:
300 g hladké mouky
2 vejce + 1 žloutek
sůl

na sýrovou omáčku:
250 ml vody
250 g taveného sýra
(na zahuštění omáčky můžeme přidat jíšku a nebo hrst strouhaného sýra)



  1. Do misky nebo na pracovní plochu nasypeme hladkou mouku se solí. Do kopečku, který nám vznikl uděláme důlek ( snažíme se aby mouka připomínala sopku) do kterého vyklepneme všechna vejce. 
  2. Vidličkou mícháme mouku s vejci tak dlouho dokud nebudeme muset pokračovat rukou. Mělo by vzniknout vláčné pevné těsto, které dáme vychladit na 30 minut do lednice.
  3. Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. V menším hrnci necháme vařit vodu dokud nebude vřít. Vložíme 250 g taveného sýru a ručním mixérem rozmixujeme. 
  4. Vychlazené těsto vyválíme na opravdu tenkou placku, kterou nakrájíme na asi 1,5 cm široké a 10 cm dlouhé nudle. 
  5. Vaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě s lžící olivového oleje. 






4 komentáře:

  1. Ta první fotka je úžasná ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. tenhle článek má podle mě nejuzasnejsi fotky ze všech receptu na blogu vubec a celkove to vypada luxusne na to ze to byla jen improvizace... Libi se mi jak je ta sýrova omacka nadychana a pěnovitá

    OdpovědětVymazat
  3. moc ti to na fotce slusí akorat přiste usmev :D

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá naprosto skvěle! :-) Hned bych si dal. Těstoviny totiž miluju a musím říct, že domácí jsou úplně ze všech nejlepší. Moje žena je čas od času taky dělá. Má na to dokonce takový šikovný strojek na těstoviny který dostala k Vánocům. Musím říct, že ty její těstoviny se s těmi z obchodu moc nedají srovnávat. :-)

    OdpovědětVymazat