Místo kuřecích prsou nakrájených na plátky jsem použila kuřecí křídla a ke keshu oříškům jsem přidala i pár arašídů, které v omáčce příjemně křupou.
INGREDIENCE:
1 kg kuřecích křidýlek
3 lžíce kukuřičného škrobu
olivový olej
1/2 hrnku sojové omáčky
4 lžíce rýžového octa
4 lžíce kečupu
2 lžíce chilli omáčky
2 lžíce třtinového cukru
2 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 hrnek keshu ořechů
jasmínová rýže jako příloha
sůl, pepř
jarní cibulka
- Kuřecí křidélka omyjeme, očistíme a v kloubní částí rozřízneme na 3 dílky. Poslední část s minimem masa můžeme z jídla vyřadit úplně.
- V uzavíratelném potravinářském sáčku smícháme kukuřičný škrob, pepř a sůl. Přidáme kuřecí křidélka a protřepeme. Maso dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby dokud se nezatáhne a nebude mírně nazlátlé.
- Mezitím si v misce smícháme sojovou omáčku, ocet, kečup, chilli omáčku, česnek, zázvor, cukru,pepř a sůl.
- Na pánev nalijeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme maso, které jsme vytáhli z trouby (na pánvi chytne ještě krásnou zlatou barvu) a keshu oříšky(když přidáme keshu na začátku vaření budou měkké, když ale chceme abych v omáčce křupali, přidejte je až na konci vaření).
- Po chvilce vše zalijeme připravenou směsí a necháme 15 minut dusit pod pokličkou (pokud budeme chtít víc omáčky, můžeme přidat i vodu podle potřeby).
- K omáčce si uvaříme jasmínovou rýži podle návodu na obalu.
Vypadá to lahodně :) ještě když je fotka takhle krásně dozdobená :)
OdpovědětVymazatOne blondie life
Jsem ráda, že se ti fotky líbí. Jestě lepší než se koukat je ale vařit a ochutnávat :) Tak mužes recept zkusit a pak se pochlubit
Vymazat