neděle 3. května 2015

1. focení (3/12)

Vím, že první focení mělo být už 11. dubna, ale kvůli počasí a dalším okolnostem jsme celé focení přesunuli na dnešek. 
Opravdu jsem nečekala jak bude celá organizace složitá. Nejen, že musíte najít datum, které se hodí všem modelům a modelkám, ale také spoléhat, že na to focení opravdu přijdou. Každý den nastal nový problém ať už se to týkalo lidí, kteří měli dorazit ale na poslední chvíli odřekli a nebo naopak vůbec nekomunikovali a nebo televizních rosniček, které od pondělí do středy hlásily krásnou slunečnou neděli a ve čvrtek obrátily o 360 stupňů a mělo být naopak zataženo a zima. Když mi odřekla i slečna, která měla celý kalendář fotit uvažovala jsem o tom, že to celé odpískám a focení znovu odsunu. Měla jsem ale nakoupené všechny potřebné suroviny, sehnala jsem všechny modelky a modely a dokonce měla být znovu krásná neděle bez mráčků a tak jsem si řekla, že tuhle šanci nesmím promarnit a do focení jsem se pustila sama.






V pátek odpoledne jsem byla s mamkou nakoupit do Kauflandu všechny ingredience a suroviny, které jsem měla při vaření a přípravě receptů potřebovat. Samotné kuchtění jsem si ale nechala až na sobotu. Nevím jak to ale v kuchyni jsem strávila opravdu celý den :D. Začala jsem asi v 11 dopoledne, potom co jsem vstala a nasnídala se, a kdybych počítala i úklid kuchyně skončila jsem asi v 11 večer. 
Neděle nebo-li den D probíhal z počátku celkem pokojně. První focení bylo v Komenského sadech a na fotkách jsme chtěli zachytit únor, měsíc zamilovaných (valentýn). Protože model, který měl fotit únor nedorazil musela jsem narychlo přemluvit mého bratra aby se chopil role modela a nenechal nás na holičkách. Účast mého bráchy na kalendáři mě stala 3 tortily, 12 muffinu a 2 kuřecí špízy, které si mohl nechat jen pro sebe. 
Jako jídlo jsme vybrali Creme brulee, které jsem dělala v sobotu uplne poprvé. Nemám flambovací pistoli a tak jsem musela proslulou karamelizovanou krustu, která k tomuto dezertu neodmyslitelně patří, dělat na grilu v horkovzdušné troubě, i tak se myslím celkem povedl a někdy ho určitě zkusím znovu.




Na dubnové focení přišla mladá sympatická slovenka Aja, která se hned po příchodu chtěla do svého partáka na focení, velikonočního králička, zakousnout. 
Naštěstí jsme ale předtím než se tak doopravdy stalo stihli udělat pár krásných velikonočních fotek a samotného králička jsme pak přenechali bezdomovcům, kteří šli kolem. 









Piknik, který jsme si nakonec udělali přitahoval pozornost všech kolemjdoucích i kolemjedoucích lidí. Není ale nic lepšího než si po dlouhém dni jen tak sednout v parku a sníst jídlo na které jsme se mohli celé dopoledne jenom koukat. 
Na červnové posezení jsem připravila čokoládový koláč s jahodami a mandlemi, křehké tacos, kuřecí špízy a 2 druhy omáček. 













Když bych měla zhodnotit celý dnešní den. Můžu s určitostí říct, že ze mě profesionální fotograf nikdy nebude a radši zůstanu u vaření. I přesto to ale byla neuvěřitelná zkušenost a sranda. Poznala jsem nové lidi a strávila fajn čas s přáteli. 
Nevím co bylo horší jestli tahání všech těch věcí do parku a z parku a nebo vtělování se do role fotografa, abychom nepůsobili jako naprostí amatéři :D.
Jsem ale ráda, že se celý projekt začíná rýsovat a my už máme nějaké měsíce za sebou. 

7 komentářů:

  1. Wow, vypadá to skvěle ! :)Ať to dobře dopadne !! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju :) :D Snad to výjde jeste zbývá dost měsicu

      Vymazat
  2. Vázne vás obdivuju lidi.. 1. je super, že jsi to tak zorganizovala 2. často se nevidí aby někdo dal něco bezdomovcům a jeste kdyz je to tak dobre jídlo :D ja bych se určitě dělit nechtěla :D už se těším na další měsíce

    OdpovědětVymazat
  3. Jo byla to parada to fotit jsem strasne rada ze jsem part of this project a az se to dodela bude to luxus :D

    OdpovědětVymazat
  4. hezké fotky :) Anička

    OdpovědětVymazat