pondělí 28. července 2014

Krtkův dort

Mnohokrát jsem v obchodě viděla tento dort tzv. '' v krabičce''. K těmto krabičkovým receptům přidáme jen pár ingrediencí a zbytek máme už uvnitř balení. Nechtěla jsem, ale na blog přidat recept a napsat ''Kupte si krabičku a pokračujte podle návodu'', a tak jsem tento dort udělala podomácku.



INGREDIENCE:
KORPUS:
100 ml oleje
100 g moučkového cukru
2 vejce (rozdělíme na žloutky a bílky)
1 lžička rumu
180 g polohrubé mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
125 ml mléka

NÁPLN:
3 banány
600 ml šlehačky na šlehání
2 ztužovače šlehačky
40 g moučkového cukru


  1. Olej, moučkový cukr a žloutky vyšleháme do světlé pěny, přidáme lžičku rumu a zamícháme.
  2. V druhé míse si promícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a kakao (  mouku i kakao přesejeme!!). Suchou směs přidáme k vaječné pěně a přilijeme mléko.
  3. Vyšleháme si vaječný sníh, který přidáme k těstu a opatrně promícháme. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy a dáme péct na cca 30 minut do předem předehřáté trouby (180 C).
  4. Smícháme cukr a ztužovače šlehačky a přidáme do napůl ušlehané smetany, kterou pak došleháme do tuhého krému a dáme do lednice.
  5. Vychladlý korpus lžící vydlabeme tak, aby nám zůstaly okraje velké asi 2 cm a neporušily jsme dno dortu. Těsto, které jsme odebraly si dáme bokem do misky. Na dno dortu si vyskládáme kolečka banánu. Vyšlehanou smetanu dáme na nakrájené banány a posypeme zbylým čokoládovým těstem, které jsme si daly bokem.
  6. Dort necháme v lednici 2-3 hodiny vychladit.







2 komentáře:

  1. woooou hej luxus :D tvuj blog se mi libi čim dal vic :D ten dort určitě zkusim :D i když s mou šikovností asi spiš ten z te krabičky

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju krtkův dort, je nejlepší:-)
    http://passengersmaniac.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat