středa 11. června 2014

Costa Coffee

Řetězec celosvětově známých kaváren Costa můžeme najít i v České republice a dokonce i tady u nás v Ostravě.
V Ostravě ji najdeme v obchodním centru "forum nová Karolina" hned v přízemí naproti obchodu s kosmetikou Douglas. Interiér ostravské kavárny ze sítě Costa coffee je velmi příjemný a samozřejmě pohodlný. Velké kožené sedačky a čalouněná křesla jsou jednou z dominant místnosti.

K jídlu si zde můžeme vybrat něco sladkého i slaného. Mezi sladké speciality kavárny patří různé druhy dortů, koláčů, cheesecaků neobvyklé chuti ( rebarborový cheesecake a podobně) muffinů nebo mnoho druhů sladkého pečiva. Když máte ale chut na něco slaného můžete si vybrat z několika sendvičů a nebo v poslední době dost oblíbeného italského panini či letních salátů.





Jako velké plus kaváren bych započítala to, že se snaží podpořit lidí z třetího světa, kteří na plantážích pěstují nebo se jinak podílejí na výrobě kávových zrn, které se pak v síti kaváren používají. Takže, o co vlastně jde? Costa už nějakou dobu spolupracuje s neziskovou organizací "Rainforest Aliance", která už přes 20 let učí farmáře jak pěstovat kávovníky a hnojením znovu zhodnotit jíž použitou půdu bez živin a zabránit kácení a vypalování deštných pralesů. Takže se dá říct, že s každým šálkem kávy z těchto kaváren můžete mít dobrý pocit z toho, že jste pomohli dobré věci.




O kávě toho sama zas tolik nevím a proto nebudu mluvit o tom jak je káva jiná než v jiných zařízeních, ale určitě stojí za zmínku to, že si síť kaváren Costa praží svou kávu podle vlastního postupu, který je stejný už od roku 1971. Kávová zrna se praží pomalu, aby se zachovala v nich zachovala pravá a typická chut . Kromě mnoha druhů kávy si na pití taky můžeme dát horkou čokoládu nebo čaj. Na léto by se spíš hodilo něco studeného a proto doporučuji ledovou kávu, creamy cooler a nebo můj oblíbený fruit cooler (osvěžující ledový napoj z ledové tříště a džusu, můžete si vybrat z příchutí pinacolady, manga nebo maracui).


Co je určitě originální je časopis "Costa coffee time". Nikdy jsem si ho neprolistovala až na chvíli kdy jsem čekala na svou kamarádku a na mobilu nebylo co dělat. Dozvěděla jsem se plno zajímavých věcí o kávě, přečetla jsem si cestovatelské zážitky mladého dobrodruha a jako bonus úryvek z detektivní knihy " Tak trochu šílení".

Jídelní i nápojový lístek kaváren se samozřejmě mění podle ročního období a jiných důležitých faktorů, a proto navštivte webové stránky http://www.costa-coffee.cz/ a rozhodněte se jestli kavárna stojí za vaši návštěvu.
Obsluha byla vždy velmi milá a rychlá a proto bych tuhle kavárnu určitě doporučila každému kdo chce zažít něco nového. :)



                                                                           

1 komentář:

  1. V Costa coffee jsem byla jednou a moc mě to nenadchlo pro mě je asi prostě jenom starbucks

    OdpovědětVymazat