úterý 5. května 2015

Bramborový krém se slaninou a čedarem

Už jsem tu jednou psala jak jsem závislá na mladých kuchařích z americké reality show o vaření Masterchef junior. A právě v jednom z dílů jsem načerpala inspiraci na tento recept, který jsem si ale mírně upravila podle svého.
Většinou se bramborovým krémům vyhýbám protože mi chuťově připomínají bramborovou kaši i když konzistence je trochu jiná. U této polévky to ze začátku bylo stejné, ale po třetí, čtvrté lžičce jsem se do ní úplně zamilovala.


INGREDIENCE:
8 brambor
125 ml smetany na vaření
sůl
pepř
kmín
60 g slaniny
2 plátky čedaru
pažitka na ozdobení


  1. Brambory oškrábeme a povaříme do měkka v osolené vodě. 
  2. Po uvaření brambor slijeme většinu vody a ručním mixérem brambory rozmixujeme dohladka. Přidáme sůl, pepř a kmín.
  3. Postupně přilíváme smetanu podle chuti a potřeby. Pokud budeme chtít krém hustší přidáme méně smetany a kdo má rád řidší polévky může si přidat i víc než 125 ml. 
  4. Slaninu opečeme na pánvi a čedar nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. ----> Slaninu, čedar a pažitku používáme až při závěrečném zdobení na talíři.




4 komentáře:

  1. Vypadá dobře :) Jen je to řidší forma bramborové kaše ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo taky mi to tak příjde a proto tyhle bramborove kremy moc nemusím, ale znám lidi co je milujou :D

      Vymazat
  2. Jako vždycky to vypadá naprosto úžasně!:-)
    Jinak jsem si založila nový blog a na www.passengersmaniac.blogspot.cz se dozvíš víc a můžeš se zapojit do Giveaway:-)

    OdpovědětVymazat