pátek 20. února 2015

Mini pizzy

Co chcete udělat k jídlu, když k vám má na návštěvu přijít 5 hladových patnáctiletých kluků? Já neviděla jiné východisko než pizzu. Je to rychlovka, kterou si můžete připravit předem a večer jen strčit do trouby, a k tomu všemu chutná snad každému.
Pizzy jsem udělala malé, aby jich bylo víc a já mohla dát na každou úplně jinou náplň. Nemohlo se tak stát, že by ji někdo nejedl, protože na ní jsou například žampiony, které nemá rád. 
Jednou jsem u kamarádky zažila "pizza party", která byla zaměřena na výrobu pizzy. Měla připravené těsto a rajčatovou omáčku, k tomu bylo na stole rozloženo asi 20 mističek s různými druhy ingrediencí: od tří druhů salámů, několika sýrů, čerstvé zeleniny, žampionů, oliv atd. Každý si na svou pizzu dal jen to co mu chutná a pak jsme ji společně u filmu snědli.





INGREDIENCE:

300 g hladké mouky + trochu na poprášení
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
42 g droždí (jedna kostka)
1 lžička cukru krystal 
300 ml vlažné vody

1 konzerva rajčat
sůl, pepř
čerstvá nebo sušená bazalka
1 lžíce třtinového cukru


  1. Do misky rozdrolíme droždí, přidáme lžíci cukru, vlažnou vodu a necháme na teplém místě vzejít v kvásek.
  2. Do větší mísy prosejeme hladkou mouku, nalijeme olivový olej a nasypeme sůl. Poté přilijeme kvásek a uhněteme v nelepivé těsto (podle potřeby můžeme přidat hladkou mouku nebo vodu).
  3. Těsto necháme nakynout na teplém místě pod utěrkou asi 40 minut. 
  4. Mezitím rajčata vaříme na mírném ohni v menším hrnci. Podle chutí okořeníme a přidáme třtinový cukr. 
  5. Těsto prohněteme a rozdělíme do 10-ti malých válečků (Mně se z těsta povedlo udělat 13 mini pizz, vše záleží na tom jak malé pizzy uděláte). Z každého vyválíme tenkou placku na kterou dáme vychladlou rajčatovou omáčku a námi zvolenou náplň. 
  6. Pečeme v předehřáté troubě  (180 C) 20-25 minut. 











2 komentáře:

  1. Podobné těsto ne pizzu jsem také zkoušela, moc mi chutnalo, jen mě dřív nenapadlo tam dát rajčata a dala jsem tam kečup a bylo to sladký :D Plánuji si pizzu v co nejbližší době udělat, protože už dýk na ni mám hroznou chuť :D..ta poslední fotka je úžasná ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. :D ted mám chuť na pizzu, ale já si jí spiš objednám. Ta poslední fotka je opravdu suprová

    OdpovědětVymazat