sobota 22. listopadu 2014

Kotlety na tmavém pivu

Pro podzimní dny platí, že jsou převážně sychravé a studené. Venku fouká chladný vítr a nikomu se nechce vůbec nic dělat. U nás doma jsme všichni vyspávali skoro až do oběda a proto jsme se rozhodli vypustit snídani, ale připravit si o to lepší oběd.
Kotlety jsem vybrala proto, že si před pár dny můj mladší brácha stěžoval, že s námi musí jíst jen samou zeleninu a ovoce a chybí mu nějaký pořádný kus masa. Spojení kotlet s pivem napadlo mojí mamku a mně se ten nápad hned líbil, protože tahle kombinace není úplně neznámá, ale méně používaná o proti kotletám se smetanou a podobně. 
K masu jsem si jako přílohu udělala dušenou kapustu a bramborovou kaši, ale nikdo nevylučuje si ke kotletám opéct kousek chleba a vše zapít zbytkem použitého piva.





INGREDIENCE:
6 kotlet
1 plechovka tmavého piva
2 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř
3 střední cibule
4 stroužky česneku 
3 lžíce másla  

500 g růžičkové kapusty
200 g slaniny 
6-8 brambor na bramborovou kaši 


  1. Kotlety omyjeme a mírně naklepeme. Přidáme sůl, pepř a pomažeme dijonskou hořčicí. 
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm zprudka osmahneme, aby se zatáhly. Přendáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a česnek. Nalijeme do něj plechovku černého piva a dáme péct na hodinku do trouby dokud kotlety nebudou měkké.  
  3. Slaninu nakrájíme na proužky, vhodíme na pánev a mírně opečeme. Přidáme očištěnou růžičkovou kapustu a asi 4 minuty restujeme. Poté ji podlijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme dusit pod pokličkou do změknutí. 
  4. Podáváme s bramborovou kaší. 








2 komentáře:

  1. ou ty jo to vypadá dobře až na tu kapustu :D pořádné chlapské jídlo :D

    OdpovědětVymazat
  2. zrovna mám kotletky v troubě :) moc se těším

    OdpovědětVymazat