Těsto musí být opravdu velmi tenké a to byla asi chyba, kterou jsem udělala, protože jsem měla těsto trochu tlusté a těstoviny jsem potom musela vařit asi 10 minut. Doporučovala bych použít strojek na těstoviny a kdo ho stejně jako já nemá :D čeká ho těžká práce s kuchynským válečkem.
INGREDIENCE:
200 g hladké mouky
2 vejce
1 žloutek
sůl
špenátové listy
1 menší cibule
2 stroužky česneku
- Do mísy nebo na pracovní desku dáme hladkou mouku smíchanou se solí. V kopečku, který nám vznikl uděláme menší jamku, aby mouka připomínala sopku. Do důlku vyklepneme vejce a žloutek.
- Vidličkou mícháme vejce s moukou až zhoustne a my budeme muset pokračovat ručně. Do několika minut bychom měli mít hladké a pružné těsto, které dáme na hodinu vychladit do lednice.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a vhodíme na rozpálenou pánev. Za chvilku přidáme špenátové listy a necháme spařit. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme vychladnout, nápln se do raviol nesmí dávat horká.
- Těsto vyválíme na jeden opravdu tenký plát. Nožem odkrojíme přebytečné okraje tak, aby nám vznikl obdélník.
- Obdélník nakrájíme tak, aby nám vznikly pásy široké asi 4 cm. Do půlky nově vzniklého obdélniku dáme připravenou a vychladlou špenátovou nápln. Přeložíme a mokrými prsty k sobě okraje přitlačíme tak, aby se při vaření neodlepily. Nemusíme se bát odkrojit těsto, které přebývá a docílit tak požadovaného vzhledu.
- Vaříme ve vroucí osolené vodě 3-4 minuty.
Tyjo tak to vypadá výborně, určitě to zkusím:-)
OdpovědětVymazatJinak jsem se stala čtenářem a byla bych ráda, kdyby ses taky stala u mě na blogu:-)
www,passengersmaniac.blogspot.cz
ahoj :) díky pak mužeš napsat nebo poslat fotku jak se ti to povedlo :) a už te taky sleduju
OdpovědětVymazatAhoj, a by tam dát i jiná náplň než špenátová ? :)
OdpovědětVymazatahoj, jasne ze jo... dokonce mam v planu nejake udelat i tady na blog
OdpovědětVymazat