úterý 15. července 2014

Rizoto s bílým vínem a sušenými rajčaty

Pohodlně se posadte, zavřete oči a představte si, že jste v dobré italské restauraci u moře, nebo jen na vaši zahrádce při zapadajícím slunci se sklenicí dobrého bílého vína v ruce. Takové pocity jsme měli při ochutnávce rizota, které jsem uvařila za méně než 40 minut.
Víno, které jsme použili nechá v jídle jen lehkou, ale přesto charakteristickou stopu. Vše spojí jemně nastrouhaný sýr, který jsme použili až v konečné fázi přípravy a výrazné sušené rajčata jsou ve spojení s rizotem velikým, nečekaným překvapením.





INGREDIENCE: 
200 g kulaté rýže na rizoto
50g strouhaného výrazného sýra (comté, parmazzan)
1 cibule
olivový olej
100 ml bílého vína
sůl
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla
50 g sušených rajčat
100 g čerstvé rukoly


  1. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji v rozehřáté pánvi. Přidáme 200 g neomyté rýže a vše společně restujeme asi 1 minutu.
  2. Přilijeme bílé víno a necháme chvíli povařit, aby se zredukovalo. Potom osolíme a postupně podléváme kuřecím vývarem. Vaříme 15-20 minut dokud rýže nebude "al dente".
  3. Odstavíme ze zapnutého sporáku a přimícháme kousek másla a na jemno nastrouhaný sýr. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
  4. Servírujeme v hlubokém talíři s nakrájenými sušenými rajčaty a pár listy rukoly.






2 komentáře:

  1. woooow tak to vypada fakt luxusně ... už se těším až to zkusím

    OdpovědětVymazat
  2. pak mužeš napsat jak se ti rizoto povedlo :)

    OdpovědětVymazat