sobota 19. září 2015

Mousse au chocolat / Čokoládová pěna



Tento recept mě stál jednu rozbitou skleničku na víno, kvalitní hořkou čokoládu, kterou jsem dostala na narozeniny a opravdu dlouho jsem si ji šetřila a mamčiny, podle jejich slov, drahocenné nervy, které si ale nakonec obalila připraveným dezertem.
Dokonce hned poslala bráchu pro další čokoládu, tentokrát mléčnou a bílou, abychom mohli zítra vyzkoušet mousse i v jiných barvách, příchutích a kombinácích. 
Hořkou čokoládu můžeme spojit s mátou, mléčnou s ořechy a bílou s malinovým přelivem a mandlemi. 
Čokoládové pěny jsem se hodně bála, ale podle tohoto receptu je rychlá jednoduchá a neuvěřitelně dobrá.


neděle 13. září 2015

Dýňové chilli

Poslední dobou toho hodně dostáváme. Před týdnem jsme dostali 2 kg jablek a dva dny zpátky zase celou tašku zralých švestek. Včera jsme nečekaně sehnali 2 velké oranžové hokaido dýně a protože jsem si v ten samý den koupila i 3 misky v Ikei, rozhodla jsem se udělat něco právě do nich. 
Přemýšlela jsem o něčem jiném než dýňové polévce a když jsem narazila na krásně voňavé dýňové chilli nebylo o čem diskutovat. 
Příprava tohoto jídla není ani tak těžká jako zdlouhavá. Fazole si musíme nechat odmočit přes noc a hovězí maso se pomalu dusí aspoň hodinu. 
Hřejivý voňavý a kořeněný výsledek, ale stojí za to.