Jako každá třída i my jsme se na konci školního roku rozhodli jet na třídní výlet. Ten náš se skládal ze dvou částí 1. výšlap na Lysou a 2. následná grilovačka.
Abychom ale nejedli celý večer jenom maso a klobásky, rozhodla jsem se udělat nějaký jednoduchý dezert, který by chutnal všem a podtrhl atmosféru letního večera s přáteli. Po dlouhém přemýšlení mě nenapadlo nic jiného než jahodový cheesecake.
Dělala jsem ho už hodněkrát, ale nikdy se mi nepovedl takový jaký si ho můžete objednat v různých cukrárnách a kavárnách.
Přišla jsem ale na pár fíglů, které mi povedly dovést cheesecake k dokonalosti. Určitě doporučuji sušenky rozemlít na jemný prášek a ne je jen nahrubo rozdrtit kuchyňským válečkem, jak jsem četla v mnoha receptech, protože těsto je potom nadýchanější, jemnější a přišlo mi jako by při pečení i mírně "nakynulo". Druhá věc je určitě dodržet počet vajec v náplni, protože tvaroh zjemní a bude mít krásně krémovou barvu.
Já udělala svůj zákusek jahodový, ale samozřejmě výběr ovoce je čistě jen ve vaši režii. Jako bonus jsem si ještě připravila jednoduchý mátový cukr, kterým jsem cheesecake mírně posypala.